استاد مرتضي مطهري استاد شهيد حاج شيخ مرتضي مطهري در سيزدهم بهمن ماه 1298 هجري شمسي در قريه فريمان از توابع استان خراسان در خانوادهاي اصيل و روحاني به دنيا آمد. وي تقوا و پاکي را از همان ايام از پدر آموخت. در حقيقت، نخستين معلم استاد که در ساختن شخصيت روحي و اخلاقي او تأثير بسزايي داشت، محيط خانواده و به ويژه پدر ايشان بود. از رفتار ناپسند پرهيز مي کرد و از سه سالگي شروع به نماز خواندن کرد. عشق و علاقه وافر به قرآن و معارف اسلام، ايشان را به مکتب کشاند و پس از گذراندن تحصيلات ابتدائي، در سيزده سالگي به حوزه علميه مشهد راه يافت ايشان مقدمات علوم اسلامي ...
متن کامل
استاد مرتضي مطهري
استاد شهيد حاج شيخ مرتضي مطهري در سيزدهم بهمن ماه 1298 هجري شمسي در قريه فريمان از توابع استان خراسان در خانوادهاي اصيل و روحاني به دنيا آمد. وي تقوا و پاکي را از همان ايام از پدر آموخت. در حقيقت، نخستين معلم استاد که در ساختن شخصيت روحي و اخلاقي او تأثير بسزايي داشت، محيط خانواده و به ويژه پدر ايشان بود.
از رفتار ناپسند پرهيز مي کرد و از سه سالگي شروع به نماز خواندن کرد. عشق و علاقه وافر به قرآن و معارف اسلام، ايشان را به مکتب کشاند و پس از گذراندن تحصيلات ابتدائي، در سيزده سالگي به حوزه علميه مشهد راه يافت ايشان مقدمات علوم اسلامي را در آن حوزه به اتمام رسانيد. در سال 1316 شمسي راهي حوزه علميه قم گرديد و به مدت دوازده سال در اين شهر به اندوختههاي فکري، اعتقادي خويش افزود.
در اين زمان وي از محضر اساتيدي چون آيتالله العظمي بروجردي، ميرزا عليآقا شيرازي، علامه طباطبايي و بالاخره امام خميني بهره گرفت. شيخ مرتضي مطهري در سال 1331شمسي به تهران مهاجرت کرد و در آنجا به فعاليتهاي مختلف فرهنگي مشغول شد. از جمله اين فعاليتها ميتوان به اين موارد اشاره کرد. تدريس در مدارس علميه و دانشکده الهيات و معارف اسلامي تهران، ايراد سخنراني در دانشکدهها و مجامع علمي و انجمنهاي اسلامي پزشکان و بسياري از مساجد مهم تهران، انتشار کتابها و مقالات مختلف علمي، سياسي، اخلاقي و تاريخي. وي علاوه بر فعاليتهاي اجتماعي و فرهنگي که به نمونههايي از آن اشاره شد، از همان اوان جواني نيز قلم به دست گرفت و در زمينه هاي مختلف فلسفي، اجتماعي، اخلاقي، فقهي، تاريخي آثار زيادي از خود بر جاي گذاشت که البته اين نوشتهها با وجود اينکه موضوعات متنوعي دارند ولي همچنانکه خود استاد در اثر جاويد خويش به نام «عدل الهي» گفتهاند تمامي آنها يک هدف را دنبال ميکند برخي از آثار وي عبارتند از عدل الهي، علل گرايش به ماديگري، سيري در نهج البلاغه، انسان و سرنوشت، جاذبه و دافعه علي(ع)، آشنايي با قرآن، انسان کامل، سيره نبوي، آشنايي با علوم اسلامي و... مجموعه آثار استاد مطهري بيش از پنجاه عنوان ميباشد و نشاندهنده ويژگي هاي خاصي است که به طور خلاصه عبارتند از الف) قابل استفاده بودن براي همگان. ب) تنوع و گستردگي موضوعات. ج) توجه به نيازهاي جامعه. د)به کار بردن بهترين روشها. ه) توجه به همه جوانب. و) زمينهسازي براي ابعاد مختلف انقلاب.
وي در عرصه سياسي نيز پشتيباني محکم براي نهضت اسلامي به شمار ميرفت و انديشههاي وي پشتوانه فکري انقلاب بود و خود نيز به عنوان مسئول شوراي انقلاب، نهضت اسلامي در آستانه پيروزي و پس از آن را هدايت مي کرد. در حقيقت وي داراي افکار بلند با مايه علمي بسيار داراي تفکر عميق بود و انديشمندي توانا و در عين حال فعال، علاقهمند و دلسوز به شمار ميرفت و آثار او مباني فکري نظام جمهوري اسلامي ميباشد. سرانجام آيتالله حاج شيخ مرتضي مطهري در آستانه دوازدهم ارديبهشت ماه 1358 شمسي، يعني کمتر از سه ماه بعد از پيروزي انقلاب، پس از شرکت در جلسه شوراي انقلاب، توسط يکي از اعضاي گروهک فرقان به شهادت رسيد. پيکر وي پس از تشييع در تهران و قم، در جوار حرم حضرت معصومه3 به خاک سپرده شد.
امام خميني در پيام خويش وي را فرزند عزيز خود دانستند که حاصل عمرشان بود. ايشان، از شهيد مطهري به عنوان فرزند برومند و عالم جاودان و شخصيتي فداکار نام بردند که در طهارت روح و قوت ايمان و قدرت بيان کمنظير بود.
______________________________________
تهیه و تنظیم: حسینی هرندی
متن کم